Ana içeriğe atla

Tavsiyeler sürüm 0.1.1

Beyin ve Yazılıma Dair

■[n]Beyin:

Evet İlk önce uzun zamandır takip ettiğim bir dergiyi sizinle paylaşmak istiyorum.İçeriği özgün ve çok çok faydalı bilgiler sunan bir dergi.Genel kültür açısından olsun, kendinize fark yaratacak yazıları, makaleleri dikkatinizden kaçmayacaktır.İnanıyorum ki bu dergiyi takibe alacaksınız.


Ve unutmadan bir yarışmasıda var.Sunduğu kategorilerle alakalı hikaye yazıp göndericeksiniz.Detaylı bilgi için siteyi ziyaret edin.
Beyninizin bölümlerini 3 boyutlu şahane şekilde anlatan, açıkcası bir şey diyemiyorum daha nasıl anlatılabilir beyin  :)
http://nbeyin.com.tr/beynimizi-taniyalim/

■MıtApp İnvertor 2:

Belki bu daha çok dikkatinizi çeker.Kendi android uygulamanızı oluşturun.

Nasıl yapıldığını görmek isterseniz;

■Udemy:

Üçüncü olarak hem ücretli hem ücretsiz yazılıma dair bütün dersleri veren bir site.Ben çok beğendim ve ordan python derslerini takip ediyorum.Sadece yazılım değil hayatınızdaki her noktaya değen dersleri de var.Çok kolay öğrenip uygulayacaksınız sonra taklit etmeye başlıyacaksınız ve otomatik şekilde şunu şöyle yapsam nasıl olur diye sorular sorup daha güzel hale getirmek bence sizi mutlu eder.Neyse lafı fazla dolandırmadan;

■codecademy:

Bana göre görüp görebileceğim en sade , en şık tasarıma sahip bir site.Dersleri ingilizce olsada Lise veya Üniversite okuyan bir öğrenci için hiç de karmaşık olmayan akıcı ve anlaşılır videolarla bilgilenirize sunuyorlar.Temelini atıyorlar ondan sonra sizi sınava tabii tutuyorlar.Bu özelliği bakımından daha net anlıyorsunuz.Hangi dil size göre bilmiyorum ama bir şey biliyorum eğer mutlu oluyorsanız ona sımsıkı sarılın başaramama duygusu hep gelir ama dönüp arkanıza baktığınızda oraya kadar bulundğunuz duruma kadar neler başardığınızı görün.İyi çalışmalar;


■Yazılım Her Yerde!


Bu siteyide uzun zamandır takip ederim.Merakınızı daha da artıracak bir site.Vaktinizi sosyal medyada videolar izleyerek vakit geçirmeyin kendinizi  geliştirin.Bugün üniversitede hocamızın bizi kırıp geçirdiği cümleyi kullanmak isterim "İleride kendinizi satacaksınız" İlk görüşte  fena bi laf değil açıkcası (: Ama şu açıdan bakarsak ileride sizin yetenekleriniz tecrübelerinizi beraberinde getirecek.Ben bir iş veren olsam kendimi işe almam kendimi bilirim uyku problemi olan sabahlayan deli gibi araştıran biriyim.Neyse konu dağılmadan hocamızın aslında demek istediği belli başlı bir şey ileride sizin yeteneğiniz neyse onu işverene ya da insanlara sunucaksınız.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensörler ve Transdüserler Vize çalışma notları

Sensör ve Transdüserler            Isı - Işık - Ses - Manyetik alan - Basınç 5 sensör çeşidi vardır. Sensivity ( hassasiyet) Linearity = Doğrusallık , Nonlinearity = Doğrusal olmayan  Accuary  = Sensörün isabetlilik oranı ne kadar yüksekse fiyatı o kadar artar. Hysteris = Artan ve azalan değerler arasında sensörün göstermiş olduğu tepki, farklılık. Saturation = -40 , +100 C ölçen sensör 101 C , 102 C sapmaz ama 110 C de sapma göstermeye başlar. Repeatability = Tekrarlanabilirlik. Sensörün en önemli özelliğidir. Sensörün o noktada her zaman aynı değer göstermesidir. Dead Band = Ölü bant. Sensör hiç bir şekilde tepki vermez. Resolution = Çözünürlük.                sensivity ile farkı;                - Hassasiyet 30,1 çıktısını verebilme özelliği. Çözünürlük ise dış tepkiye ne kadar yakın oluğudur.

Alternatif Akım(AC) Devre Analizi ders notları

AC devre analizi ders notları Saykıl; Alternatörün bir tam tur dönmesiyle meydana gelen dalga şeklidir.Sinüs dalgasında bir saykıl gerçekleştikten sonra sinyal kendini tekrarlamaya başlar.

Microsoft word'de joker karakter kullanımı

Örneğin, yıldız işareti (*) joker karakterini kullanarak bir karakter dizisini arayabilirsiniz ("s*d" "sat" ve "saadet"i bulur). Düzen menüsünden Bul'u veya Değiştir'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu göremiyorsanız, Diğer'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu seçin.   Aranan kutusuna bir joker karakter girin. Aşağıdakilerden birini yapın:   Listeden bir joker karakteri seçmek için, Özel'i tıklatın, bir joker karakterini tıklatın ve sonra Aranan iletişim kutusuna ek metni yazın.   Joker karakteri doğrudan Aranan kutusuna yazın.   Öğeyi değiştirmek istiyorsanız, yerine koymak istediğiniz öğeyi Yerine konan kutusuna yazın.   Sonrakini Bul, Değiştir veya Tümünü Değiştir düğmesini tıklatın.   İşlem halindeki bir aramayı iptal etmek için ESC tuşuna basın.   Notlar    Joker karakterleri kullan onay kutusu seçili ise, Word yalnızca belirttiğiniz tam metni bulur. (Büyük/Küçük harf duyarlı ve