Ana içeriğe atla

Veysel Berk

Biyografisinden Kesitler

                                                                         (ADC)


Veysel Berk akademik hayatı boyunca sayısız başarıyla dolu olan bir bilim adamı.Boğaziçi Üni. Moleküler Biyolojisi ve Genetik bölümünü bitirdikten sonra eğitimine Amerika'da Massachusetts Institude of Technology (MIT) 'de staj yapan Berk, Universty of California Berkeley'den doktora programına kabul almış. Standford Üniversitesi'nde kronik hastalıklara sebep olan mikropların vücuda girişinin incelenebildiği gün ışığıyla çalışan mikroskobu üretmiştir. Üretme aşamasında ise yerin üç kat altında bir ton kurşun kaplamalı kapısı olan tamamen ses dalgası vs içeride titreşime sebep olmayan yalıtılmış on beş metrekarelik bir yerde yaklaşık 3 - 4 sene bu mikroskobun üzerinde Steven Chu ile kansere çözüm bulması için geliştirilmiştir. Bu mikroskopun kullanılabileceği bir enstitü kurarak burada çalışmalarına devam ederken labaratuar çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurması için sanal duvar fikrini ortaya attı. Silikon Vadisi tarafından desteklenen bu fikri geliştirirek can sıkıntısından doğan fikir diye tabir ettiği "Wallit" adlı uygulamayı yaptı. Bu aşamaya kendisi "1 milyon dolarlık yolculuk" ifadesini kullanıyor. Bu uygulama çok fazla kişi tarfında ilgi gördü ve Apple tarafından "Furure Apps" olarak tanıtıldı.

Amerika'da ki enerji bakanı Steven Chu tarafından Standford Üniversitesi'nde hocalık yapması için teklif geliyor. Veysel Berk ülkesinde kalmayı tercih ederek ekibiyle çalışmalarına devam ediyor. Uzun süren ofis çalışmalarından sonra ofisin temizlenmesi için bu sektördeki şirketlerle iletişime geçiyor. Temizlik sektörünü geliştirmek istiyor ve "Evebirilazim.com" adında ev ve ofis temizliği için bir internet sitesi kuruyor.

Sonrasında bir alışveriş mağazasında kıytı köşe bir yerde reklamsız, tanıtımsız en ideal çay üretme makinaları geliştirip kullanıyorlar ve 2 haftada 3 bin kişi ziyaret etmeye başlıyor. Veysel Berk'in bu duruma kurduğu cümle ise şöyledir; "Türkiye'de neredeyse her alanda inanılmayacak kadar büyük sorunlar var. Girişimciler için bu bulunmaz bir fırsattır. Bir tanesini çözüyorsunuz, karşınıza yeni bir tanesi çıkıyor. Yani girişim fırsatları ardı ardına geliyor. Adeta bir girşimci cenneti!"



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensörler ve Transdüserler Vize çalışma notları

Sensör ve Transdüserler            Isı - Işık - Ses - Manyetik alan - Basınç 5 sensör çeşidi vardır. Sensivity ( hassasiyet) Linearity = Doğrusallık , Nonlinearity = Doğrusal olmayan  Accuary  = Sensörün isabetlilik oranı ne kadar yüksekse fiyatı o kadar artar. Hysteris = Artan ve azalan değerler arasında sensörün göstermiş olduğu tepki, farklılık. Saturation = -40 , +100 C ölçen sensör 101 C , 102 C sapmaz ama 110 C de sapma göstermeye başlar. Repeatability = Tekrarlanabilirlik. Sensörün en önemli özelliğidir. Sensörün o noktada her zaman aynı değer göstermesidir. Dead Band = Ölü bant. Sensör hiç bir şekilde tepki vermez. Resolution = Çözünürlük.                sensivity ile farkı;                - Hassasiyet 30,1 çıktısını verebilme özelliği. Çözünürlük ise dış tepkiye ne kadar yakın oluğudur.

Alternatif Akım(AC) Devre Analizi ders notları

AC devre analizi ders notları Saykıl; Alternatörün bir tam tur dönmesiyle meydana gelen dalga şeklidir.Sinüs dalgasında bir saykıl gerçekleştikten sonra sinyal kendini tekrarlamaya başlar.

Microsoft word'de joker karakter kullanımı

Örneğin, yıldız işareti (*) joker karakterini kullanarak bir karakter dizisini arayabilirsiniz ("s*d" "sat" ve "saadet"i bulur). Düzen menüsünden Bul'u veya Değiştir'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu göremiyorsanız, Diğer'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu seçin.   Aranan kutusuna bir joker karakter girin. Aşağıdakilerden birini yapın:   Listeden bir joker karakteri seçmek için, Özel'i tıklatın, bir joker karakterini tıklatın ve sonra Aranan iletişim kutusuna ek metni yazın.   Joker karakteri doğrudan Aranan kutusuna yazın.   Öğeyi değiştirmek istiyorsanız, yerine koymak istediğiniz öğeyi Yerine konan kutusuna yazın.   Sonrakini Bul, Değiştir veya Tümünü Değiştir düğmesini tıklatın.   İşlem halindeki bir aramayı iptal etmek için ESC tuşuna basın.   Notlar    Joker karakterleri kullan onay kutusu seçili ise, Word yalnızca belirttiğiniz tam metni bulur. (Büyük/Küçük harf duyarlı ve