Ana içeriğe atla

Arduino ile LM-135 sıcaklık sensörü uygulaması

Arduino ile sıcaklık sensörü uygulaması

başlangıç;






Bu şekilde bağladıktan sonra ;

Arduino kodları;

float sicaklik; //Analog değeri dönüştüreceğimiz sıcaklık
float analoggerilim; //Ölçeceğimiz analog değer
int sicaklikpin=1;  //Analog değer girişi
void setup () {
  Serial.begin(9600); //Seri haberleşme,Sıcaklığı ekranda görücez
}
void loop () {
 analoggerilim = analogRead(sicaklikpin); //A1'den değeri ölç
 analoggerilim = (analoggerilim/1023)*5000;//değeri mV'a dönüştr
 sicaklik = analoggerilim /100; // mV'u sicakliğa dönüştür
 Serial.print("Sicaklik Degeri: ");
 Serial.print (sicaklik);
 Serial.println (" derece");
 delay (1000);
}

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensörler ve Transdüserler Vize çalışma notları

Sensör ve Transdüserler            Isı - Işık - Ses - Manyetik alan - Basınç 5 sensör çeşidi vardır. Sensivity ( hassasiyet) Linearity = Doğrusallık , Nonlinearity = Doğrusal olmayan  Accuary  = Sensörün isabetlilik oranı ne kadar yüksekse fiyatı o kadar artar. Hysteris = Artan ve azalan değerler arasında sensörün göstermiş olduğu tepki, farklılık. Saturation = -40 , +100 C ölçen sensör 101 C , 102 C sapmaz ama 110 C de sapma göstermeye başlar. Repeatability = Tekrarlanabilirlik. Sensörün en önemli özelliğidir. Sensörün o noktada her zaman aynı değer göstermesidir. Dead Band = Ölü bant. Sensör hiç bir şekilde tepki vermez. Resolution = Çözünürlük.                sensivity ile farkı;                - Hassasiyet 30,1 çıktısını verebilme özelliği. Çözünürlük ise dış tepkiye ne kadar yakın oluğudur.

Alternatif Akım(AC) Devre Analizi ders notları

AC devre analizi ders notları Saykıl; Alternatörün bir tam tur dönmesiyle meydana gelen dalga şeklidir.Sinüs dalgasında bir saykıl gerçekleştikten sonra sinyal kendini tekrarlamaya başlar.

Matkap İç Mekanizması

http://wonderfulengineering.com/ Matkap Nasıl Çalışır? Matkap İç Mekanizması ve Parçaları Nelerdir? Matkap , kullanılan malzemenin hassasiyetine göre ayarlanabilen çok amaçlı bir alet. Peki ama nasıl çalışır? Tetik düğmesi, darbe veya dönme etkisi düğmesi ve bir elektrik motoru. Motor milinin ucunda birinci dişliyle bağlantılı bulunan ikinci bir çark bulunur. Bu ikinci dişliye matkap başı ve matkap ucu bağlıdır. Motor dakikada 27.000 dönüş hızına erişebilir. Bu dönme hareketi küçük dişliyi(1 numaralı dişliyi) hareket ettirir. Bu dişli dönme hareketi daha büyük olan ikinci dişliye aktarır. Boyutlarındaki bu fark ilk dişli de ki yüksek hızı ikinci dişli de daha büyük bir güce dönüştürür. Matkapta darbe etkisi Darbe etkisi tetiğine bas ve küçük bir mil sayesinde ortada gördüğümüz ikinci dişlinin arkasındaki çıkıntı ile plakadaki çıkıntılı yere birkaç milimetre kayar ve yerleşir. Dişli dönmeye başladığı zaman ikinci dişlinin arkasındaki çıkıntılar öteki çı...