Ana içeriğe atla

Sanal Makinede Pardus Kurulumu(resimli/videolu)

Merhabalar, sanal makine kurulumunu yaptıktan sonra kurcalamaya başlayabiliriz. Türk yapımı işletim sistemi olan Pardus işletim sistemini Virtual Box sanal makinesi yardımıyla nasıl bir işletim sistemiyle karşı karşıyayız tartışalım.
İşleme ilk olarak pardus.org sitesinden KDE sürümünü indirmeyle başlayalım. 





Ücretsiz program olan Virtual Box programını açıp " Yeni" yazan yere tıklayalım.




Adı= "sanalmakinem" yapalım. Türü = Linux ve işletim sisteminiz kaç bit ise Ubuntu64/32 bit seçeneğini tıklayın.






Ben 2 GB Ram seçiyorum daha hızlı olsun diye.
Sonra; Sanal bir sabit disk oluştur seçeneğini seçiyorum. "Oluştur"a basıp VDI seçeneğini otomatik işaretliyor zaten ileri diyorum. 

Eğer sonradan disk boyutunu değiştircekseniz değişkeni ya da bana yeter dediğiniz Sabit bir disk oluştur seçeneğini seçebilirsiniz. Ben sabit seçeneği seçtim. 8GB disk bana uygun göründü ve oluştur seçeneğine tıkladım.




Sanal sabit disk oluşumu tamamlandı vee artık ilk işlemimiz bitti. "Başlat" diyip adım adım ilerliyelim.




"Not : Host tuşu sağ alt CTRL tuşudur"


Burada sağdaki ok seçeneğinden veya videoda da göstereceğim yerden pardusun KDE .iso uzantılı dosyasını seçiyoruz.






Pardus'u yükle diyoruz.




Buraya kadar kolaylıkla gelebilirsiniz. İleri seçeneğini tıklıyoruz.

"Evet" seçeneğine tıklıyoruz.



Buraya geldiğimizde Sağ tıklayıp "atanacak yer" seçeneğini seçiyoruz.(ext4) İleri diyoruz ve kur seçeneğine tıklıyoruz. 15 dk / 20 dk arası yüklenmesi sürüyor sonra yeniden başlatıp Pardus işletim sistemini kurcalayabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sensörler ve Transdüserler Vize çalışma notları

Sensör ve Transdüserler            Isı - Işık - Ses - Manyetik alan - Basınç 5 sensör çeşidi vardır. Sensivity ( hassasiyet) Linearity = Doğrusallık , Nonlinearity = Doğrusal olmayan  Accuary  = Sensörün isabetlilik oranı ne kadar yüksekse fiyatı o kadar artar. Hysteris = Artan ve azalan değerler arasında sensörün göstermiş olduğu tepki, farklılık. Saturation = -40 , +100 C ölçen sensör 101 C , 102 C sapmaz ama 110 C de sapma göstermeye başlar. Repeatability = Tekrarlanabilirlik. Sensörün en önemli özelliğidir. Sensörün o noktada her zaman aynı değer göstermesidir. Dead Band = Ölü bant. Sensör hiç bir şekilde tepki vermez. Resolution = Çözünürlük.                sensivity ile farkı;                - Hassasiyet 30,1 çıktısını verebilme özelliği. Çözünürlük ise dış tepkiye ne kadar yakın oluğudur.

Alternatif Akım(AC) Devre Analizi ders notları

AC devre analizi ders notları Saykıl; Alternatörün bir tam tur dönmesiyle meydana gelen dalga şeklidir.Sinüs dalgasında bir saykıl gerçekleştikten sonra sinyal kendini tekrarlamaya başlar.

Microsoft word'de joker karakter kullanımı

Örneğin, yıldız işareti (*) joker karakterini kullanarak bir karakter dizisini arayabilirsiniz ("s*d" "sat" ve "saadet"i bulur). Düzen menüsünden Bul'u veya Değiştir'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu göremiyorsanız, Diğer'i tıklatın.   Joker karakterlerini kullan onay kutusunu seçin.   Aranan kutusuna bir joker karakter girin. Aşağıdakilerden birini yapın:   Listeden bir joker karakteri seçmek için, Özel'i tıklatın, bir joker karakterini tıklatın ve sonra Aranan iletişim kutusuna ek metni yazın.   Joker karakteri doğrudan Aranan kutusuna yazın.   Öğeyi değiştirmek istiyorsanız, yerine koymak istediğiniz öğeyi Yerine konan kutusuna yazın.   Sonrakini Bul, Değiştir veya Tümünü Değiştir düğmesini tıklatın.   İşlem halindeki bir aramayı iptal etmek için ESC tuşuna basın.   Notlar    Joker karakterleri kullan onay kutusu seçili ise, Word yalnızca belirttiğiniz tam metni bulur. (Büyük/Küçük harf duyarlı ve