Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Mart, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Python3 dersleri 2

Öğrendiğini Uygula         Bir önceki dersimizde en son değişken atamada kalmıştık. Şimdi python3'ün konsolunda alıştırma yapmaya devam edelim. Konsolun avantajı ; Konsolda alıştırma yapmak, editöre geçtiğimiz zaman işlem(matematiksel işlemler) konusunda daha hızlı gittiğinizi göreceksiniz.

Tavsiyeler sürüm 0.1.3

1)Temassız kontrol kalemi Temassız kontrol kalemleri: Eskiden prizin içine değdirip kontrol kaleminin arkasındaki metale dokunduğumuzda ışık yanıyordu ve elektrik olup olmadığını anlamış oluyorduk. Temaslı kontrol kaleminin kullanımı bu kadar basit bir aletin işlevi nasıl çalışır? Kontrol kalemimizi (hemen hemen her evde bulunur zaten) prizin içine değdirip kalemin arkadasındaki metale dokunuyoruz. Peki bizim bildiğimiz bir şey var elektriğe dokunursak çarpılırız. Bu durumda biz neden çarpılmıyoruz ? Sonuçta prizin içine giren metale dokunuyoruz. Açıklaması şöyle;

Beyin ve Yazılım

googlesciencefair Daha önceki tavsiye sürüm 0.1.1  yayınımda [n]beyin dergisini sizlerle paylaşmıştım.Tesadüftür ki gözlerime inanamadığım bir tabloyla karşılaştım.

Python Dersleri Başlangıc

Python3 PYTHON ÖĞRENMEK Evet ilk önce bilmemiz gereken python dilini bende yeni öğreniyorum yani her şey daha taze :) Neyse python 3 dili diğer yazılım dillerinden daha kolay bir dildir bunu bilelim. ilk önce  https://www.python.org/downloads/  sitesinden python3.5 i indirip pc'mize kuralım. Ve bilmeyenler var ise googleplay'de ve Appstore'de python3 ü rahatlıkla indirip oradan alıştırmalar yapabilirsiniz. "Bilgi,tecrübeyle desteklenmelidir."

Sanayi'nin borçlu olduğu adam Mıcheal Faraday

Mıcheal Faraday -Hayatı;        Michael Faraday , 22 Eylül 1791 tarihinde İngiltere'nin kuzeyinden iş aramak amacıyla gelmiş köylü ve demirci bir babanın dört çocuğundan biri olarak doğdu. Annesi ev hizmetçisiydi.  Michael Faraday , fakirlikten dolayı uzun süreli bir eğitim alamadı. Kısa süren öğreniminde okuma, yazma, bir miktar aritmetik öğrenmekle kalmıştı. Ailesi Sandemancılar adı verilen bir tarikatın üyesiydi. Faraday daha ziyade kendi kendine yetişmiş bir ilim adamıdır. Kilisenin pazar okulunda okuma yazma ve hesap öğrendi. Henüz onüç yaşında iken küçük yaşta gazete dağıtıcısı olarak çalışmaya başladı. On dört yaşında bir ciltçiye çırak olarak girdi.

Tavsiyeler sürüm 0.1.1

Beyin ve Yazılıma Dair ■[n]Beyin: Evet İlk önce uzun zamandır takip ettiğim bir dergiyi sizinle paylaşmak istiyorum.İçeriği özgün ve çok çok faydalı bilgiler sunan bir dergi.Genel kültür açısından olsun, kendinize fark yaratacak yazıları, makaleleri dikkatinizden kaçmayacaktır.İnanıyorum ki bu dergiyi takibe alacaksınız.

Nesne Yönelimli Programlama Temelleri Kitabı

Nesne Yönelimli Programlama Temelleri Kitabı Çok kaliteli bir paylaşım. Göz gezdirdim paylaşmadan önce ve araştırdım nedir bu nesne yönelimli programlama? Türkay Urkmez'in dilinden; Kitabı indirmek için :  http://www.turkayurkmez.com/nesne-yonelimli-programlama-temelleri-kitabi/?utm_source=developerkafasi.com/